Halloweentocht 2023

Op vrijdag 20 oktober 2023 was de jaarlijkse Alphense Halloweentocht! Zoals elk jaar maken honderden deelnemers een tocht door het Alphense centrum. Op deze pagina vind je alle informatie, tickets vind je in de ticketshop.

Twee routes: meer deelnemers!

In de voorgaande jaren waren de tickets altijd redelijk snel uitverkocht en moesten we helaas nee verkopen aan veel gezinnen die graag mee hadden willen lopen. 

 

Daarom zijn er dit jaar twee startpunten. Route A loopt van het Rijnplein naar Poppodium MAX en route B precies andersom. Zo kunnen er meer deelnemers meelopen dan voorgaande jaren. 

De opzet

Door het Alphense centrum loopt een route waarlangs verschillende spookachtige Halloweenfiguren en Halloweentaferelen staan. Schrik je rot, maak een foto in een van de fotodecors of een selfie met een griezel; het kan allemaal! Op de route zijn verschillende punten bij deelnemende winkeliers waar snoep, drinken of iets anders leuks/lekkers te krijgen is.

 

Polsbandje

Alle deelnemers aan de Halloweentocht (ook de volwassenen) kopen een ticket in de ticketshop. Wanneer je je ticket scant bij de start, ontvang je voor elke geregistreerde deelnemer een polsbandje. Met je polsbandje kun je bij de uitdeelpunten laten zien dat je een deelnemer bent en krijg je iets lekkers/leuks. 

 

Deelnamereglement

 1. Deelname alleen met een geldig ticket, volwassenen kopen ook een ticket. Zo weten we altijd hoeveel deelnemers er op de route zijn.
 2. Op de route lopen verschillende fotografen van de organisatie en van lokale media. Er kunnen beelden gemaakt worden voor promotionele doeleinden. 
 3. Kom ruim op tijd, maar ook niet te vroeg naar het startpunt. Ongeveer 5 minuten van tevoren is prima. 
 4. Neem je ticket mee, geprint of op je telefoon. Bij het startpunt laat je deze scannen.
 5. Raak de acteurs op de route niet aan, zij zullen jou ook niet aanraken.
 6. Volg de instructies van de organisatie, verkeersregelaars en hulpdiensten altijd op.
 7. Let goed op het verkeer, de rest van de wereld draait gewoon door!
 8. Gaat er iets niet goed onderweg? Laat het ons weten via 06 29455261!

Huisregels evenement

 1. Het evenement is alleen toegankelijk voor deelnemers die een geldig ticket hebben en herkenbaar zijn aan het polsbandje.
 2. Voor de gehele route van het evenement is een vergunning afgegeven voor het houden van een evenement. Dit betekent dat de route onder de regels en afspraken van een evenementengebied valt. 
  1. Het is hierdoor niet toegestaan om op de route te flyeren, spullen te verkopen, wervende of overtuigende activiteiten te ondernemen zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de organisatie.
  2. Het is niet toegestaan om je voor te doen als acteur op de tocht zonder schriftelijke toestemming van de organisatie.
  3. Een ieder die belemmert dat deelnemers ongehinderd deel kunnen nemen aan de activiteit worden uit het gebied verwijderd.
  4. De gehele route is voetgangersgebied. Fietsen in het gebied is niet toegestaan.

 

Sponsoring

De Halloweentocht kan niet bestaan zonder sponsoren. Hieronder een overzicht van de ondernemers en organisaties die dit evenement mede mogelijk gemaakt hebben.


1 Op grond van de kleineondernemersregeling (artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting) heffen en vermelden wij geen omzetbelasting.