Een Sint Voor Ieder Kind

Helaas leven er veel gezinnen in Nederland beneden de armoedegrens, of worden gezinnen geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen. Vaak schieten de kinderfeesten zoals Sinterklaas er dan bij in. 

 

Hoe geweldig is het als het kind dat normaal nooit in de kring kan vertellen dat hij cadeautjes heeft gekregen van Sinterklaas, vol trots het klaslokaal inkomt?! Of, hoe fijn is het om een gezin dat het zwaar heeft (gehad) of te maken heeft gehad met ziekte of overlijden een hart onder de riem te steken door een bezoek van Sint en zijn Pieten. Al enkele jaren proberen wij zo veel mogelijk gezinnen een geweldige ervaring te bezorgen. 

Inzameling speelgoed

Sinterklaas komt natuurlijk nooit met lege handen. Voor elk kind zijn er cadeaus. Deze cadeaus worden door middel van een inzamelingsactie verzameld. Wij zijn erg blij met goed bruikbaar en compleet speelgoed. 

 

Leeftijdscategorieën

Soms hebben we ontzettend veel speelgoed voor een bepaalde leeftijdscategorie, en komen we juist voor een andere groep dringend tekort. Het kan daarom voorkomen dat we speelgoed te koop aanbieden op onze sociale mediakanalen om met de opbrengst speelgoed voor een andere leeftijdsgroep te kunnen kopen. Uiteraard vermelden we dit erbij en gebeurt alles transparant en in het openbaar. 

 

Hoe werkt het?

Gezinnen kunnen zich aanmelden (of aangemeld worden) via het onderstaande formulier. Onze vrijwilligers maken een serieuze selectie uit de aanmeldingen, de aanmelders krijgen zo snel mogelijk een reactie. De gezinnen maken kans op een bezoek van Sint en zijn Pieten of mogen op 29 november op bezoek bij de Sint. 

 

Wie mogen zich aanmelden?

In principe mag iedereen zichzelf aanmelden of iemand opgeven, personen die voldoen aan de onderstaande criteria maken een grote kans om daadwerkelijk uitgekozen te worden. 

  • woonachtig in de gemeente Alphen aan den Rijn (incl. Boskoop en Rijnwoude)
  • kinderen in de leeftijd tot 10 jaar

 

Aanmelden